Heb je vragen over Flespakket? Bel ons gerust: 023 30 31 818  

Al klant?  Log inOh nee, kartonschaarste! Dit wil je weten.

Al een aantal maanden is er kartonschaarste op de Europese markt. Aangezien jouw verzenddozen van karton worden gemaakt, is er sprake van een tekort aan verpakkingen. Dit betekent dat je bij de bestelling van verpakkingen kunt aanlopen tegen langere levertijden. In deze blog leggen wij jou uit hoe deze kartonschaarste heeft kunnen ontstaan. En, hoe je alsnog genoeg verpakkingen op voorraad kunt hebben voor jouw webshop! Lees je mee?

De oorzaak… corona.

Gooi jij al jouw oud papier in de papiercontainer? Mooi! Karton wordt namelijk grotendeels gemaakt van oud papier. Verschillende landen hebben tijdens de coronacrisis echter minder oud papier opgehaald en de productiecapaciteit in veel papierfabrieken is in deze periode afgeschaald. Tijdens de coronacrisis zijn het aantal online bestellingen daarentegen fors gestegen. Al die aankopen hebben ervoor gezorgd dat de vraag naar verpakkingen in korte tijd explosief is gestegen.

 

Het tekort aan oud papier, het afschalen van de productiecapaciteit en de extreme groei van online bestellingen hebben geresulteerd in kartonschaarste.

Genoeg verpakkingen voor jouw webshop.

Door de eindejaarsdrukte en kartonschaarste, kunnen levertijden langer zijn dat je gewend bent. Zorg dat je jouw verpakkingen daarom op tijd bestelt, zodat je ze op tijd in huis hebt.

{"text":{"available_text":"nu open","not_available_text":"nu dicht"},"days":[{"from":"","till":""},{"from":"09:00","till":"17:30"},{"from":"09:00","till":"17:30"},{"from":"09:00","till":"17:30"},{"from":"09:00","till":"17:30"},{"from":"09:00","till":"17:30"},{"from":"","till":""}]}