Heb je vragen over Flespakket? Bel ons gerust: 023 30 31 818  

Al klant?  Log inBrexit: to be continued

De Brexit onderhandelingen zijn nog in volle gang. Ook op 12 april 2019 heeft de Brexit nog niet plaatsgevonden. Het zal zeker nog even duren voordat het Verenigd Koninkrijk de Europese Unie zal verlaten. In deze blog vertellen we je over de laatste ontwikkelingen rondom de Brexit.

 

De Europese Unie had het Verenigd Koninkrijk tot uiterlijk woensdag 10 april gegeven om een oplossing te vinden of uitstel aan te vragen voor de Brexit. Op 12 april 2019 zou anders de Brexit plaatsvinden zonder akkoord en zonder afspraken over de toekomstige relatie tussen de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk. Naar aanleiding daarvan heeft op vrijdag 5 april 2019 Premier Theresa May opnieuw de Europese Unie om uitstel van de Brexit gevraagd. Dit keer tot 30 juni. Ze stelt daarbij dat de Brexit eerder dan die datum zou kunnen plaatsvinden als voor die datum al een overeenkomst tussen de partijen in het Lagerhuis wordt bereikt.

 

Woensdag 10 april 2019 werd tijdens een extra ingelaste EU-top door alle EU-lidstaten flink gediscussieerd over of de Brexit opnieuw moest worden uitgesteld en zo ja, tot wanneer? Laat op de avond zijn de lidstaten tot een besluit gekomen. 31 oktober is de nieuwe Brexit datum. Het uitstel van de Brexit is ervoor bedoeld Premier May meer tijd te geven overeenstemming te bereiken met het Britse Lagerhuis over het terugtredingsakkoord. Over de inhoud van het akkoord kan niet opnieuw worden onderhandeld.

 

Mocht het Britse parlement het terugtredingsakkoord eerder dan 31 oktober 2019 goedkeuren, dan kan het Verenigd Koninkrijk eerder de Europese Unie verlaten. Het uitstel is daarmee flexibel. Wanneer het akkoord eerder wordt goedgekeurd, kan de Brexit op de eerste dag van de daaropvolgende maand al plaatsvinden. Te alle tijde is het Verenigd Koninkrijk vrij om zonder overeenkomst uit te treden, mocht het parlement hun mening over een ‘no deal-Brexit’ veranderen en op die manier alsnog de Europese Unie willen verlaten.

 

De datum 31 oktober 2019 is gekozen omdat het de datum is voorafgaand aan de intreding van de nieuwe Europese Commissie. Hiermee wordt voorkomen dat de Britten een eurocommissaris krijgen. Toch heeft dit uitstel van de Brexit wel als voorwaarde dat het Verenigd Koninkrijk Europese verkiezingen organiseert en hieraan meedoet. Doet ze dat niet, dan treedt het Verenigd Koninkrijk op 1 juni 2019 uit de Europese Unie.

 

Op 30 juni 2019 zal de stand van zaken tijdens de EU-top opnieuw worden bekeken.

 

 

 

 

Meer weten?

Mocht je geïnteresseerd zijn en/of meer willen weten over de Brexit of Flespakket, neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

{"text":{"available_text":"nu open","not_available_text":"nu dicht"},"days":[{"from":"","till":""},{"from":"09:00","till":"17:30"},{"from":"09:00","till":"17:30"},{"from":"09:00","till":"17:30"},{"from":"09:00","till":"17:30"},{"from":"09:00","till":"17:30"},{"from":"","till":""}]}